Svi recepti
Uskršnji zeka kolač
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst šam uz postepeno dodavanje Sunoko šećera. Dodavati jedno po jedno žumance, zatim mleko, ulje i narendanu koricu limuna. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Testo podeliti na 1/3 i 2/3. U jednu trećinu smese umešati kakao i rum, a zatim sipati u podmazan pleh i ispeći koru. Preostale dve trećine smese čuvati u frižideru dok se ne ispeče tamna korica.
Kad se braon korica prohladi, izvaditi zeke uz pomoć modlice, a ukoliko nemate modlicu zeku možete nacrtati i na kartonu, a zatim staviti karton na koru i nožem pažljivo iseći oko modela. Duguljasti kalup obložiti papirom za pečenje i poređati zeke uspravno po sredini, jedan pored drugog. Preliti žutom smesom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Ostaviti kolač da se malo prohladi u kalupu, pa ga zatim pažljivo okrenuti na tanjir. Posuti Sunoko šećerom u prahu i iseći na šnite.