Svi recepti
Vasina torta
Priprema:
Za koru umutiti čvrst sneg od belanaca. Umutiti pet žumanaca sa Sunoko šećerom, pa dodati brašno, mlevene bademe i vanilu. Na kraju pomešati žumanca i belanaca. Sipati smesu u okrugli podmazani pleh. Koru peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni, 25 minuta. Kad se kora ispeče, ostaviti je da se ohladi. Za prvi fil prokuvati mleko sa Sunoko šećerom, dodati mlevene orahe i čokoladu. Iscediti sok od pomorandže, dodati narendanu koricu pomorandže, žumanca umućana sa Sunoko šećerom na pari. Kuvani krem prohladiti pa mu dodati umućeni puter mešajući dok se sve ne sjedini.
Posebno umutiti šam od belanaca u koji treba lagano dodati vruć ukuvani Sunoko šećer gustine meda i sok od limuna. Koru za tortu premazati prvim filom, kremom od oraha, a celu tortu premazati šamom od belanaca. Držati je do služenja u frižideru. Tortu ukrasiti kolutovima sveže pomorandže ili napraviti glazuru od čokolade. Uživajte!