Svi recepti

Victoria Sponge

Sastojci:

  • 180 g. maslaca
  • 180 g. Sunoko šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jajeta
  • 180 g. brašna

Za fil:

– par kasika dzema od malina ili jagoda

Priprema:
Rernu zagrejte na 180°C. Dva kalupa veličine 18 cm dobro podmazite sa maslacem i pospite brašnom.
U posudu za mućenje stavite maslac, dodajte Sunoko šećer, vanilin šećer i dobro umutite mikserom.
Dodajte jedno po jedno jaje. Mutite dok ne bude svilenkasta masa. Na kraju dodajte brašno i sve umutite dok se sve ne poveze. Masu podelite na dva dela i sipajte u oba kalupa. Pecite oko 25-30 min.
Pečen ohladite, jedan namažite biskvit dzemom, na njega stavite drugi i gore pospite sa mešavinom Sunoko šećera i Sunoko šećera u prahu.