Svi recepti

Voćna torta sa jogurtom

Sastojci
  • Za biskvit:
 
  • Za krem:
  250 g Sunoko šećera u prahu

Priprema

Jaja i Sunoko šećer mešajte mikserom dok ne dobijete gustu smesu. Dodajte mleko, brašno pomešano s praškom za pecivo, lagano promešajte i sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 30 minuta. Želatin pomešajte sa hladnom vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte (ali ne do ključanja) 200 ml jogurta i u njemu mešanjem otopite nabubren želatin i dodajte ostalom jogurtu. Voće operite, deo složite po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno sameljite. Usitnjeno voće umešajte u jogurt. Pavlaku za šlag mešajte mikserom dok ne dobijete šlag, a na kraju umešajte šećer u prahu. Jogurt sa voćem i šlag lagano izmešajte i prelijte preko biskvita. Tortu držite u frižideru nekoliko sati dok krem ne postane čvrst.