Svi recepti
Voćna torta sa jogurtom
- Za biskvit:
- 4 jaja
- 80 g Sunoko šećera
- 4 kašičice mleka
- 70 g pšeničnog oštrog brašna
- 1 Prašak za pecivo
- Za krem:
- 30 g želatina u prahu
- 12 kašičica vode
- 600 ml jogurta
- 1 kg malina (ili drugog voća)
- 500 ml slatke pavlake za šlag
Priprema
Jaja i Sunoko šećer mešajte mikserom dok ne dobijete gustu smesu. Dodajte mleko, brašno pomešano s praškom za pecivo, lagano promešajte i sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 30 minuta. Želatin pomešajte sa hladnom vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte (ali ne do ključanja) 200 ml jogurta i u njemu mešanjem otopite nabubren želatin i dodajte ostalom jogurtu. Voće operite, deo složite po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno sameljite. Usitnjeno voće umešajte u jogurt. Pavlaku za šlag mešajte mikserom dok ne dobijete šlag, a na kraju umešajte šećer u prahu. Jogurt sa voćem i šlag lagano izmešajte i prelijte preko biskvita. Tortu držite u frižideru nekoliko sati dok krem ne postane čvrst.