Svi recepti

Voćni tiramisu

Sastojci: 20 komada piškota 1 šolja maskarpone sira 1 ½ šolja slatke pavlake 1 šolja Sunoko šećera 1 kašičica ekstrakta vanile 5 kašičica likera od maline 2/3 šolje džema od jagode 1 ½ šolje isečenih jagoda 1 šolja svežih malina ½ šolje borovnica

Priprema:
Lagano premazati četvrtastu staklenu posudu nerafinisanim biljnim uljem, najbolje onim koje nema specifičan ukus i miris. Zatim rasporediti 10 komada piškota. U staklenoj činiji mikserom umutiti slatku pavlaku 3-4 minuta dok ne postane čvrsta. Ubaciti maskarpone sir koji je prethodno odležao na sobnoj temperaturi, ½ šolje Sunoko šećera, ekstrakt vanile i dve kašičice likera od maline. U drugoj, manjoj činijici, pomešati džem od jagode i tri preostale kašičice likera od maline. Sada u trećoj činiji pažljivo i lagano pomešati sveže jagode, maline i borovnice sa drugom polovinom šolje Sunoko šećera koja vam je ostala. Preko piškota, prvo ravnomerno naneti sloj od pola umućene slatke pavlake i maskarpone sira, zatim lepo razmazati polovinu smese od džema i likera, pa prekriti polovinom voća. Ponoviti još jednom proceduru sa ostatkom “materijala”, dakle: piškote, kremasti fil, džem sa likerom, i na kraju voće. Prekriti providnom folijom, pa odložiti u frižider na najmanje četiri sata. Obavezno služiti hladno, i naravno – uživati!