Svi recepti

Žele od pomorandže

Sastojci: kora od pomorandže 300 ml soka od pomorandže 40 g putera 280 g Sunoko šećera 1 kesica Džem fix-a 1 kesica želatina Sunoko šećer za posipanje

Priprema:

U manju dublju činijicu stavite hladnu vodu i sadržaj kesice želatina, ostavite da želatin nabubri 10-15 minuta. Procedite sok od pomorandže u drugu činiju. Dodajte Sunoko šećer, dobro izmešajte, pa prespite sok i šećer u šerpu. Dodajte rendanu koru od pomorandže bez belog dela, džem fix, i puter, pa uz mešanje dovedite do ključanja. Dodajte i želatin i dobro izmešajte da ne ostanu grudvice. Sipajte prohlađenu smesu u modlu. Debljina smese bi trebalo da bude oko 1,5 cm. Kada se smesa potpuno stegla, izvadite je iz modle i isecite na kockice. Svaku kockicu uvaljajte u kristal šećer.