Svi recepti

Zimski kolač

Sastojci:

  • 4 kašika Sunoko šećera
  • 2 jaja
  • 250ml mleka
  • 8 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100g grožđica
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 limunova korica
  • 1 vanilin šećer
  • Sunoko šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Grožđice staviti u posudu sa toplom vodom i vanilin šećerom da odstoje desetak minuta.

Dobro umutiti jaja, zatim dodati Sunoko šećer, pa i to dobro umutiti dok se ne istopi. Posle toga postepeno dodavati mleko i ulje, a na kraju lagano sipati brašno i prašak za pecivo.

Na samom kraju dodati isceđene grožđice i limunovu koricu. Izmešati kašikom, te sipati u nauljen kalup. Ostaviti 1/4 smese i u nju dodati kakao. Na kraju ovu crnu smesu sipati preko one prethodne u kalupu, kako biste dobili šareni kolač. Staviti da se peče tridesetak min na 160C.

Poslužite topao kolač posut Sunoko šećerom u prahu.