Svi recepti
Zimski kolač
- 4 kašika Sunoko šećera
- 2 jaja
- 250ml mleka
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100g grožđica
- 2 kašike kakao praha
- 1 limunova korica
- 1 vanilin šećer
- Sunoko šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Grožđice staviti u posudu sa toplom vodom i vanilin šećerom da odstoje desetak minuta.
Dobro umutiti jaja, zatim dodati Sunoko šećer, pa i to dobro umutiti dok se ne istopi. Posle toga postepeno dodavati mleko i ulje, a na kraju lagano sipati brašno i prašak za pecivo.
Na samom kraju dodati isceđene grožđice i limunovu koricu. Izmešati kašikom, te sipati u nauljen kalup. Ostaviti 1/4 smese i u nju dodati kakao. Na kraju ovu crnu smesu sipati preko one prethodne u kalupu, kako biste dobili šareni kolač. Staviti da se peče tridesetak min na 160C.
Poslužite topao kolač posut Sunoko šećerom u prahu.